Genieten op Ko-Pha-Ngan
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Roos
15 Maart 2009 | Thailand, Ko Pha-Ngan
Zomaar een willekeurige dag op Ko-Pha-Ngan....
Ik word wakker in mijn simpele houten hutje gebouwd op de rotsen, vanwaar ik uitkijk over het strand en de zee. Spring onder een koude douche (goed voor de doorbloeding denk ik maar) en zoek een fijn plekje op een van de bamboe stoelen bij het restaurant op het strand...bestel een grote bak met vers fruit met muesli en yoghurt en twijfel nog over het drankje dat ik erbij zal nemen...watermelon, pineapple of coconut shake. Hmmm, de meest ingewikkelde vraag op de dag. Na dit overheerlijk ontbijtje nestel ik mij, met mijn nu nog witte billen, op het prachtige strand van Ao Thong Nai Pan Noi. Hier kan ik best wat uurtjes vertoeven en dat doe ik dan ook! Wat super fijn, lekker en ontsapnnen is dit. Hier hoef je alleen maar om je heen te kijken en naar de zee te luisteren om een golf van geluk door je heen te voelen trekken..wat is het hier mooi!!
' s Avonds na een biertje en chippie bij mijn bungalowtje een hapje gaan eten met een ander stel toeristen...er zijn hier overigens heel veel stelletjes en vrij weinig backpackers die er alleen op uit zijn getrokken. Om een uurtje of 23.00 zoek ik mijn hutje weer op om na het lezen van een aantal pagina's in slaap te vallen met op de achtergrond het geluid van de zee...
Om op dit prachtige strand te komen heb ik eerst een lange reis moeten maken....die uiteraard begon in het vliegtuig van Dusseldorf naar Bangkok. Bij het boarden al gezellig aan de praat geraakt met een Nederlands meisje. Buiten aardig wat turbulentie midden in de nacht, verliep de vlucht goed. Weinig geslapen, maar heb me prima vermaakt met ( of om) mijn medepassagiers. Zo was er een wat dubieus typje waarvan ik mij de gehele weg af heb gevraagd of het nou een man of een vrouw was. Nu zag ik bij aankomst dat hij of zij gezegend was met een enorme baal okselhaar, dus mag hopen dat het geen vrouw was. Dat was een leuke puzzel voor onderweg.
Naast mij nam een Duitse man zonder armen plaats. Wonderbaarlijk wat deze man allemaal met zijn twee vingers (die aan zijn romp vastzaten) en zijn voeten/tenen kon. Heel fascinerend! Het eten luktte hem nog met zijn twee vingers, das natuurlijk snel bij je mond, maar hoe moet dat dan als je je billen af moet vegen??? Je begrijpt dat mijn fantasie op hol sloeg en er nog heel wat grote vraagstukken de revu passeerden. Groot respect voor deze man, met trouwring om zijn teen, die zijn Thaise vrouw ging bezoeken!
Na de vlucht besloten om direct door te gaan naar Ko-Pha-Ngan. Ik was ontzettend moe (mede door alle borrels de laatste week in Nederland, wat gezellig was dat) en had geen zin in de drukte van Bangkok. Heb nog even doorgebikkeld en dezelfde dag nog de nachttrein naar Surat Thani gepakt. Geweldig die rijen met stappelbedden...dat vind ik dus helemaal leuk! Na wat praatjes met lieve Fransen prima geslapen in de trein die mij heerlijk in slaap wiegde.
Na nog een busrit van ruim een uur, vroeg in de morgen bij de pier op de boot gestapt naar het eiland. Over een stoffige onverharde weg werd ik in een songteaw (open taxi) naar het strand in het Noordoosten van het eiland gebracht. Alle goedkopere bungalows bleken te zijn verhuurd dus heb het er de eerste nachten maar van genomen. Ben ondertussen al verhuisd naar de houten hutjes van Ta Pong, heel veel minder luxe en drie keer zo goedkoop, maar hier word ik veel gelukkiger van!
Denk dat ik halverwege komende week naar Hat Rin ga. Dit is het deel van het eiland waar de beruchte Full Moon party's worden gehouden. Deze is er afgelopen week een geweest. De grootste massa toeristen heb ik bij mijn aankomst dan ook zien vertrekken...op dit strand zal er wat meer gefeest worden denk ik en dat lijkt me na een weekje helemaal niksen en weinig feestgedruis ook wel wat...ik ga op onderzoek uit!
Wat was het trouwens super leuk om een prachtig doosje met zoveel lieve woorden van pap, mam, Maart en Line, Jorn en Wendy, Eric en Robijn en heel veel lieve vriendinnetjes en vrienden te mogen lezen...super lief!!
Ik ga weer door met genieten!!
Kussen Roos
15 Maart 2009 - 08:44
Wendy:
Wauw, Roosje, fantastisch!!!
Hahaha ik zou voor de coconut shake gaan hoor!
En zo zal heel je reis zijn... Hm, peking duck of phad thai? Strand of duiken? Dit feestje of dat feestje? Niran of Phailin? Hahahahaha!
Genietgenietgeniet, maar dat is een overbodig advies... Het is je gegund!
liefs Wendy -
15 Maart 2009 - 09:22
Merel:
Ha Roos!
Dat klinkt goed! Je billen worden vast snel bruin.
Bedankt voor je hyves bericht en het was inderdaad erg grappig dat ik bij die vriendin van jou op controle was!. Ze was erg aardig.
kusje van Merel en Mare -
15 Maart 2009 - 10:13
Judith:
Ahhhh wat klinkt dat fijn!!!! En 't fijnste is nog dat er nog een heleboel fijne dingen gaan komen! Aaaahhhhh -
15 Maart 2009 - 10:53
Ha lieverd!
Wat heerlijk allemaal!!!! Ik zie het helemaal voor me! Grappig dat die man naast je zat, ik had m nog zien inchecken en vroeg me inderdaad ook af hoe ie het toch allemaal zou doen... En wat betreft de doos van Roos; dat is natuurlijk omdat we zoveel van je houden!!
Hele dikke kus lief zusje!! -
15 Maart 2009 - 10:57
Ha lieverd!
Hele dikke kus lief zusje!! -
15 Maart 2009 - 10:58
Robijn:
He shittie, doet ie m dubbel omdat ik de pagina ververste.... -
15 Maart 2009 - 11:39
Hanneke:
OOOO heerlijk! Ik hang nu al aan je lippen, je verhalen kunnen niet lang genoeg duren! Geniet lieve Roos! Ik geniet met je mee!!
Heel veel kusjes,
Hanneke -
15 Maart 2009 - 11:57
Jessica:
ik ben nu al jaloers.....
hihihi
Lekker genieten roosje!
x Jessica -
15 Maart 2009 - 13:55
Kimmie:
Hey die Roos,
Ziet er goed uit allemaal, ben jaloers!!!En idd...ga maar door met genieten :-)
X -
15 Maart 2009 - 14:49
Dieuw:
hahaaha wat schrijf je toch grappig, ik zie het helemaal voor me! Dit worden heerlijk vier maanden met leuke en grappige verhalen van je. LEUK!!
Dikke knuffel Dieuw
15 Maart 2009 - 17:37
Heilke:
wauw..wat klinkt dat ontzettend goed!!!! heel veel plezier en zo te lezen gaat dat lukken!!!liefs -
15 Maart 2009 - 21:01
Line En Maarten:
WAT ERG!!! Hoe hou je het uit? al die complexe vraagstukken die de hele dag door je hoofd malen samen met het geluid van de golven. Dan kan je een luxe kamer er inderdaad niet bij hebben! Veel te ingewikkeld. Lieve groetjes Line en Maarten -
15 Maart 2009 - 21:11
Harry:
Hoi lieve Roos,
Vanmorgen, na een telefoontje van Robijn, je verhaal gelezen..relaxed hoor!
Ik zie het helmaal voor me,... na eerst even de stranden van Ao Thong Nai Pan Noi te hebben gegoogled. Dat geluid van de zee erbij horen is wat moeilijker, maar met m'n ogen dicht kom ik een eind in de buurt. Het lijkt me heerlijk om na die vermoeiende reis je intrek te kunnen nemen in zo'n prachtig houten hutje. Is het weer er net zo stralend als op de foto's?
Hier komt het voorjaar schoorvoetend dichterbij...eindelijk! Dat helpt bij het klussen en opfrissen van keuken en bijkeuken.
Zoals je ziet doe ik niet mee om de race 'wie reageert er het eerst'. De afgelopen dagen heb ik toch wel vaak gekeken of er al een berichtje van je was. We waren zo benieuwd hoe je reis vanaf Bangkok was verlope'.
Lief Roosje, in gedachten zijn we steeds eventjes bij je, geniet maar fijn en tot een volgende keer!
Liefs, Harry -
15 Maart 2009 - 22:27
Dag lieverd,
Heerlijk om iets van je te horen. we vonden het zo spannend.Harry's eerste gang 's morgens was naar de PC om te kijken of er al nieuws was en 's avonds was het eerste wat hij zei: Nog geen nieuws he? Maar je zei al, geen bericht, goed bericht en fijn om een beetje mee te genieten.Lieverd tot je volgende epistel veel zon
op dat lieve koppie van je en lekker kijken en luisteren naar de golven. Mens wat zou ik graag even bij je zijn al was het maar om je bleke billen in te smeren.Liefs schat en een dikke knuf, Jook -
15 Maart 2009 - 22:35
PS,
Man zonder armen ook gezien bij het boarden.
Bijzonder dat je er naast zat en mooi hoe je erover schrijft. Typisch Roos.. Ik hou van je.
PS 2:
John was de mol!!!! -
16 Maart 2009 - 08:59
Dorise:
Roos! Wat een ongelofelijke (nog witte) bofkont ben jij!
Heerlijk verhaal, lekker ziekelijk omschreven hoe je nadenkt over je medepassagiers hihi.. Zou wel eens willen horen hoe je Ao Thong Nai Pan Noi... WAT? uitspreekt! Ik kijk al uit naar je volgende verhaal! XX Dorise -
16 Maart 2009 - 09:57
Floor:
Hi Roos!
Nadat Robijn me gisteren al in geuren en kleuren vertelde over je eerste dagen in Thailand kon ik het tijdens zo'n grijze maandagochtend natuurlijk niet laten om alles even uit eerste hand te horen/lezen... Wauw!! Ik verheug me al op de foto's!!
Fijne tijd!
Liefs,
Floor -
16 Maart 2009 - 13:31
Anneke:
Rozeboos,
Ik dacht al, waar blijft ze nou...?
Toen bedacht ik me net ineens: "oja Roos heeft zo'n waarbenjij pagina..." Handig! hihi
Heerlijk verslagje, ik zou op je reisverhaal stemmen als dat kon ;-)
Kuss Anneke -
16 Maart 2009 - 13:51
Karlijn:
Heey Roossie!!
Klinkt enorm relaxed ;)
Wat een keuzes heeft een mens zeg! tjonge jonge, als dat zo doorgaat....:)
Geniet van alles!
Dan kan ik van je prachtige verhalen genieten.
Dikke kus x -
16 Maart 2009 - 14:34
Frans:
Hi Roos,
Wauw zeg....dat klinkt echt heel vervelend hahaha
Ben benieuwd hoe het feesten is bij de bekende Full Moon Party's :-)
Heel veel plezier daar en wacht in spannig af op je volgende berichtje.
Liefs,
Frans
16 Maart 2009 - 15:07
Robijn:
Nog even weer een berichtje van mij... Had net lekker jou leren jasje aan, die rook heerlijk naar jou! Was ook even genieten :) -
17 Maart 2009 - 08:36
Jorn:
Heey Roosje!
Klinkt geweldig allemaal... haha tja hoe veegt zo'n man zijn billen af? thuis kan die een keer over de met papier bedekte trapleuning glijden.. maar in een vliegtuig is dat wat lastiger..
haha gelukkig hoef je alleen na te denken wat voor drankje je gaat bestellen! Genieten maar! Liefs en dikke Kuss Jorn -
18 Maart 2009 - 04:58
Alex En Marleyn:
Hee Roos!
We hebben ons aangemeld op jou site, kunnen we mooi thuis lezen waar jij nog allemaal heen gaat! Wij zijn weer in Bangkok, goeie reis gehad. Zagen onderweg naar de boot dat de halfmoon party vanavond is..maar wellicht weet je dat inmiddels ;) heel veel plezier nog!
18 Maart 2009 - 10:35
Roos:
Schatten! Het weer is helaas niet altijd zo mooi als op de ansichtkaarten. Al een dag of 3 veel bewolking en af en toe wat regen. Met een nacht echt noodweer, blij dat mijn krakkemikkige houten hutje dit trok..leuk al die berichtjes van jullie!
Nog steeds lekker op strand, ga morgen verkassen naar ander deel van het eiland. Wat een ellende allemaal ;-)
Kusje Roos -
18 Maart 2009 - 10:37
Roos:
En Alex en Marleyn, wist ik nog niet en mis m dus net want ga morgen pas die kant op, balen! Goeie reis terug! -
19 Maart 2009 - 12:05
Leuk al die berichten!
Jorn, je bent een vuns!
Lief Robijntje hoe je schrijft over de " Rozegeur" van de jas. Roos had een nog een T shirt hier gelaten en ik ben zo stom geweest dat ik die gelijk in de was heb gestopt.Na jouw stukje te hebben gelezen denk ik: "Wat een sufferd ben ik" nou heb ik niets Rozigs om aan te snuffen.Hoop voor jou Roos dat er snel weer zon is, zo niet dan zoek je hem gewoon weer op! Hij is altijd wel ergens vlak in de buurt.
liefs meis, tot gauw! -
19 Maart 2009 - 15:52
Mette:
hallo lieve Roos,
wat heerlijk om van je te horen.Ik voel helemaal met je mee, met een beetje jaloezie natuurlijk...
Die bewolking...daar moet je wel vanaf natuurlijk, terugsturen naar Nederland!
Ik ben nog een laatste dagje aan t genieten van mijn paps en Eek.Weer een enorme golf van emoties!
Dus Roosje, als je in de buurt komt...of geld over hebt....hier hebben we ook strand!!hihi
Schatteke, geniet geniet geniet!Ik denk heel veel aan je!
Hele dikke knuffels van mij!En heel veel liefs van Rhandall,Eek en pap.
kussies